Som Marea Danza.

Marea Danza és una companyia valenciana creada en 2014 que pretén acostar el Flamenc i la Dansa Espanyola a la creació contemporània i amb això a un públic heterogeni.

Les creacions de la companyia parteixen de la inquietud, l’inconformisme i la necessitat d’assenyalar aspectes del context sociocultural que influeixen en les nostres trajectòries vitals. A més de la dansa, mirem cap a l’art plàstic, el cine, la literatura i també cap a les actuals tendències d’expressió artística i comunicació.

Treballem valorant la singularitat de cada ballarina, ressaltant les característiques que ens defineixen i al mateix temps tractem de trobar connexions entre nosaltres que es tradueixen en escena en una energia comuna.

Una comunitat harmoniosa de dones construïda a partir d’identitats pròpies.

Davall aquests principis creem els nostres espectacles: Relieves (2015), Amelia (2017) Premi FETEN, Millor espectacle de dansa 2018, Roda (2020) Millor espectacle de carrer Premis de les Arts Escèniques IVC 2021 y REBEL·LIÓ (2021), producció de Teatre Escalante, Millor espectacle infantil, Premis de les Arts Escèniques IVC 2021. Les nostres últimes creacions s’engloben en una línia artística destinada a públic familiar en què reinterpretem el moviment, la música i l’estètica del flamenc per a acostar-ho a l’imaginari infantil.

Per Marea Danza és imprescindible la comunicació amb el públic, ens interessa que puga accedir al discurs ètic-social-polític que es presenta en els espectacles i que s’aprecie el Flamenc i la Dansa Espanyola com a llenguatges artístics capaços de transmetre qüestions actuals.

Amb esta finalitat duem a terme activitats pedagògiques que acompanyen els nostres espectacles Menuda Revolució i Menuda Roda, i creàrem el programa Dansa al Museu. Dansa y acció social per a generar nous púbics per a les arts escèniques, educar per mitjà de la sensibilitat artística i posar en valor els beneficis que la cultura aporta a la nostra societat.

INFORMACIÓ GENERAL
mareadanzacia@gmail.com
DISTRIBUIDORA
a+ Soluciones Culturales

616 273 496 / 616 533 805
laura.marin@a-mas.net
ma.marchirant@a-mas.net
MAREADANZA-compania-premios-small

PREMIS.

REBEL·LIÓ
Millor espectacle infantil
Premis Arts Escèniques IVC 2021
Nominació Millor Direcció Coreogràfica
Premis Arts Escèniques IVC 2021
Nominació Millor Il·luminació
Premis Arts Escèniques IVC 2021

Millor Diseny Vestuari

Premis MAX 2022

Nominació Millor Direcció coreogràfica

Premis MAX 2022

Nominació Millor Banda Sonora

Premis MAX 2022

RODA
Millor espectacle de carrer
Premis Arts Escèniques IVC 2021

Nominació Millor espectacle de carrer

Premis MAX 2022

Nominació Millor Banda Sonora

Premis MAX 2022

 

AMELIA
Millor espectacle de dansa Premi FETEN  2018
Millor vestuari Premis Arts Escèniques IVC 2018
Nominacions PREMIS MAX 2019
● Millor espectacle infantil
● Millor direcció d’ escena
● Millor banda sonora
● Millor vestuari